Staatssecretaris bezoekt buddy-project

Johan Van Bever
27 februari 2024 - 19:26
Staatssecretaris bezoekt buddy-project

Staatssecretaris Asiel en migratie bezocht het event ‘bruggenbouwer’ in Wetteren.

Met het project Bruggenbouwer koppelt Lokaal Bestuur Wetteren een Wetteraar aan een nieuwe anderstalige inwoner. Als buddy’s doen zij samen activiteiten waardoor de inburgering veel vlotter verloopt. Wetteren telt nu 41 buddy-duo’s en dit project wekte de interesse van Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor. Op dinsdag 27 februari zakte zij af naar LDC De Koffiebranderij om het ontmoetingsmoment tussen Wetteraars en anderstalige nieuwkomers bij te wonen.


Schepen Robbe De Wilde: “In Wetteren kennen we een zeer diverse bevolking. Daarom zetten we in op projecten zoals Bruggenbouwer, om mensen dichter bij elkaar te brengen. Via de buddywerking leren mensen elkaar kennen en groeit er wederzijds begrip. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers zien we dat dit werkt. Het bezoek van de minister bewijst dat men ook vanuit Vlaanderen en België bewondert wat hier in Wetteren gebeurt.”

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor nam deel aan het ontmoetingsmoment. Ze leerde er meer over de werking van het project Bruggenbouwer en sprak er met vrijwillige buddy’s en inburgeraars. Nicole de Moor: “Buddy’s maken een groot verschil voor de integratie van nieuwkomers. Ze helpen mensen aansluiten bij onze samenleving. Ze maken hen wegwijs in de gemeente, in cultuur, in onze taal … Er wordt vaak gesproken over het belang van integratie en hier in Wetteren doen ze het. Grote dank voor dit mooie initiatief aan Lokaal Bestuur Wetteren, de medewerkers van het Sociaal Huis en de vele vrijwilligers!”

Laatst gespeeld op Accent

06:32
cover of ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX with Subeme La Radio

ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX

Subeme La Radio
06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.