Stad vervangt bomen

Johan Van Bever
5 maart 2024 - 19:10
Stad vervangt bomen

e Stad Gent heeft de stabiliteit van de bomen in de Amand Casier de ter Bekenlaan laten onderzoeken. Uit dat onderzoek blijkt dat de bomen niet meer veilig zijn. De bomen tussen de kruispunten met het Mariakerkeplein en de Beekstraat worden deze maand verwijderd uit voorzorg.

De Stad heeft de stabiliteit van de bomenrijen laten onderzoeken door specialisten. Daaruit blijkt dat de bomen niet meer veilig zijn als gevolg van een slechte standplaats en wortelschade, veroorzaakt door graafwerken van aannemers van nutsvoorzieningen in het verleden. Tijdens de storm van 22 februari werd de Amand Casier de ter Bekenlaan uit voorzorg afgesloten aangezien er de laatste jaren al meerdere bomen waren omgewaaid.

Gezien de nabijheid van woningen en de openbare weg heeft de Stad beslist om uit voorzorg alle bomen tussen de kruispunten met het Mariakerkeplein en de Beekstraat te verwijderen. Dat gebeurt nog deze maand om de risico’s tijdens eventuele komende stormen zo klein mogelijk te houden. De toegang tot de woningen in de straat wordt zoveel mogelijk gevrijwaard.

Tijdens het plantseizoen dit najaar vervangt de Stad de verwijderde bomen door een verscheidenheid aan boomsoorten, zorgvuldig geselecteerd om de bomenrijen beter bestand te maken tegen ziektes en stormen. De exacte boomsoorten en locaties moeten nog bepaald worden.

Laatst gespeeld op Accent

00:41
cover of DEEPER PURPOSE with The Stutter

DEEPER PURPOSE

The Stutter
00:38
cover of ZOMBIE NATION with Kernkraft 400

ZOMBIE NATION

Kernkraft 400
00:35
cover of SNAVS with La Guitarra

SNAVS

La Guitarra
00:31
cover of NALIN & KANE with Open Your Eyes

NALIN & KANE

Open Your Eyes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.