Start wekelijkse markt Heusden weer uitgesteld

17 maart 2021 - 12:17 | auteur: Johan Van Bever

De wekelijkse markt in Heusden zal niet starten op 5 april. Het is de derde keer dat de start van de wekelijkse markt wordt uitgesteld.

Oorspronkelijk was de start van de nieuwe markt in Heusden voorzien in het voorjaar 2020. Maar toen kwam corona, een rist aan beperkende maatregelen en de ene besmettingsgolf na de andere.  De gemeente stelde de start dan ook noodgedwongen en veiligheidshalve uit. Maandag 5 april werd vooruitgeschoven als nieuwe startdatum. Ook al zijn de coronacijfers momenteel stabiel, ze blijven wel hoog. Ondanks de aangekondigde versoepelingen blijft de situatie erg precair. 

Bovendien komt de vaccinatie van de brede bevolking nu pas op gang. Momenteel is nog maar 9% van de inwoners gevaccineerd en dus beschermd. Wie jonger is dan 65 jaar, komt trouwens pas in juni aan de beurt. Na overleg met alle betrokken partijen heeft de gemeente daarom beslist dat de markt niet zal starten in april, maar ten vroegste in of na de zomervakantie. Dan zullen de meeste inwoners gevaccineerd zijn. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Talking Heads

And she was
11:22

BELLE PEREZ

Que Viva La Vida (Chiquitan)
11:17

Bon Jovi

Thank you for loving me
11:14

Nils Van Zandt

Trumpet sound
11:11

Elton John

I'm still standing
Bekijk meer platen