Start werken knooppunt Zwijnaarde

Johan Van Bever
22 maart 2023 - 14:07
Start werken knooppunt Zwijnaarde
Vanaf 3 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van het snelwegknooppunt in Zwijnaarde. Tijdens de renovatiewerken gaan verschillende takken van het knooppunt dicht. De werken die dit jaar worden uitgevoerd gebeuren in twee grote fasen die duren tot eind november. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor ernstige hinder tijdens de werken en raadt weggebruikers aan zich goed te informeren voor hun vertrek en eventueel alternatieve reiswegen te kiezen.

De werken verlopen in twee grote fasen voorafgegaan door voorbereidende werken in de week van 27 maart. In die week verbetert de aannemer de pechstrook zodat het verkeer tijdens de werken langs de werfzone kan rijden. Het verkeer van de E17 naar de E40 richting Oostende zal slechts over één rijstrook kunnen rijden langs de werfzone. Normaal gezien blijft de hinder in die week beperkt tot één nacht.

Vanaf 3 april tot eind augustus werkt de aannemer op de afrit van de E40 komende van Brussel naar de E17 richting Kortrijk en op de afrit van de E17 komende uit de richting van Antwerpen naar de E40 richting Brussel.

Bij alle bruggen wordt ook telkens een beschermende coating langs de onderzijde van de bruggen vernieuwd en worden betonherstellingen uitgevoerd. Deze herstellings- en coatingwerken aan de onderzijde van de bruggen met hinder voor het verkeer op de E40 en R4 gebeuren ‘s nachts. De juiste data en uren worden nog gecommuniceerd.

De komende jaren worden 6 bruggen in het knooppunt in Zwijnaarde grondig gerenoveerd. Het knooppunt dateert van 1972 en moet een stevige opknapbeurt krijgen.  De aannemer zal de brugopbouw volledig vernieuwen: Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen, nieuwe leuningen en ook de betonnen afschermende constructies worden vernieuwd. Ook aan de onderzijde wordt gewerkt: aangetast beton wordt hersteld en krijgt een nieuwe beschermende coating. De werken zullen- in verschillende fasen uitgevoerd worden en een aantal jaar in beslag nemen.

Laatst gespeeld op Accent

13:48
cover of ELTON JOHN with Candle In The Wind 1997

ELTON JOHN

Candle In The Wind 1997
13:43
cover of SHAGGY with Oh Carolina

SHAGGY

Oh Carolina
13:41
cover of AVA MAX with My Oh My

AVA MAX

My Oh My
13:37
cover of CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT with Flying High

CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT

Flying High
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.