Luister Live

Steve Tielens lanceert voetbal WK-lied Come On Belgium: “Je voelt en proeft voetbal”

29 mei 2018 - 19:35

De charmezanger Steve Tielens is op de kar van het WK voetbal gesprongen en schreef een voetbal wk-lied: Come On Belgium. “Het was speciaal om te maken, toch wat een stunt eigenlijk, want je schrijft voor de voetbalhelden van België.” Al verliep het volgens het niet volgens een leien dakje. “Het was echt niet makkelijk om te maken omdat ik geen namen van de Rode Duivels mocht gebruiken, ik moest door de mazen van het net glippen.”

Steve maakte meer dan één mix zodat hij meer volk kan bereiken. “De ene mix is rustiger voor het oudere volk en de andere mix is meer opgepompt, in de stijl van Dimitri Vegas & Like Mike. Je proeft en voelt het voetbal.” Die Tomorrowlandsfeer is Steve niet onbekend. “Ik woon op 500 meter van de weide.”

Steve kon ook op de vocale steun rekenen van Jill De Greef, bekend van het TV-programma Pink Ambition:  “Het is een mooie en toffe dame en ze doet mee in het koor. Bovendien vond ik het belangrijk om vrouwen te betrekken bij het lied, zeker navolging van Damso.” Vrouwen zijn volgens Steve ook soms passioneler in het voetbal dan mannen. “Ze drinken ook pinten, eten mee hamburgers en durven al eens makkelijker schelden dan mannen.”

Steve Tielens gaat ook een gevuld zomer tegemoet. “De zomer moet nog beginnen maar ik ben al hees. Ik zal me goed moeten soigneren, veel fruit eten en op tijd in bed moeten kruipen.”

Herbeluister hier het lied

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Luka

Not too late
14:31

Fiction Factory

Feels like heaven
14:26

Barry White

My first my last my everything
14:23

omi

cheerleader
14:19

Cock Robin

The Promise You Made