Luister Live

Streekfonds steunt Wetterse projecten

25 maart 2021 - 19:21

Het streekfonds Oost-Vlaanderen wil twee projecten uit Wetteren een financieel duwtje in de rug geven. Het zijn projecten rond fruitpluk en landbouw en veeteelt bij kwetsbare jongeren.

De initiatiefnemers moeten eerst zelf via crowdfunding een basisbedrag bij elkaar sprokkelen. Het Streekfonds, met onder andere intercommunale DDS als structurele partner, verdubbelt nadien het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Het project ‘Pluk 9230’ wil verbindende plukdagen organiseren in de Wetterse boomgaarden en zo jongeren en vrijwilligers laten samenwerken rond het reduceren van voedseloverschotten. Een deel van de oogst gaat naar sociale organisaties, het andere deel wordt verwerkt tot lokale producten. Pluk 9230 wil investeren in duurzaam pluk- en verwerkingsmateriaal, waaronder een elektrische cargobakfiets.

Het project ‘Krats langs de korte keten in Wetteren’, een initiatief van Habbekrats, wil kwetsbare jongeren vertrouwd maken met de begrippen ecologie en duurzaamheid en is van plan om te investeren in een duurzame fietsvloot om boerderijen in de streek te bezoeken. De jongeren gaan met de verworven kennis aan de slag in de keuken en moestuin. Gezonde voeding en beweging staan hier centraal.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

David Bowie

Fame
22:32

Peggy Lee

- Fever
22:28

Sioen

Cruisin'
22:25

Lil Nas X

Old town road (met Billy Ray Cyrus)
22:21

Steely Dan

Do it again