Streekfonds steunt Wetterse projecten

Johan Van Bever
25 maart 2021 - 19:21
Streekfonds steunt Wetterse projecten

Het streekfonds Oost-Vlaanderen wil twee projecten uit Wetteren een financieel duwtje in de rug geven. Het zijn projecten rond fruitpluk en landbouw en veeteelt bij kwetsbare jongeren.

De initiatiefnemers moeten eerst zelf via crowdfunding een basisbedrag bij elkaar sprokkelen. Het Streekfonds, met onder andere intercommunale DDS als structurele partner, verdubbelt nadien het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Het project ‘Pluk 9230’ wil verbindende plukdagen organiseren in de Wetterse boomgaarden en zo jongeren en vrijwilligers laten samenwerken rond het reduceren van voedseloverschotten. Een deel van de oogst gaat naar sociale organisaties, het andere deel wordt verwerkt tot lokale producten. Pluk 9230 wil investeren in duurzaam pluk- en verwerkingsmateriaal, waaronder een elektrische cargobakfiets.

Het project ‘Krats langs de korte keten in Wetteren’, een initiatief van Habbekrats, wil kwetsbare jongeren vertrouwd maken met de begrippen ecologie en duurzaamheid en is van plan om te investeren in een duurzame fietsvloot om boerderijen in de streek te bezoeken. De jongeren gaan met de verworven kennis aan de slag in de keuken en moestuin. Gezonde voeding en beweging staan hier centraal.

Laatst gespeeld op Accent

13:31
cover of PANIC! AT THE DISCO with High Hopes

PANIC! AT THE DISCO

High Hopes
13:28
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
13:24
cover of COLDPLAY, BTS with My Universe  (Galantis Remix)

COLDPLAY, BTS

My Universe (Galantis Remix)
13:19
cover of BEYONCÉ with TEXAS HOLD

BEYONCÉ

TEXAS HOLD 'EM
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.