Taalincident in lift onder Rode Heuvel

19 juli 2021 - 10:15 | auteur: Johan Van Bever

Het mag niet meer gebeuren dat de noodcentrale voor de lift in de parking Rode Heuvel in Wetteren niet Nederlandstalig is.


Enige tijd geleden kwam iemand vast te zitten in de lift in de parking onder Rode Heuvel. Het duurde een half uur voordat het slachtoffer kon duidelijk maken dat die vast zat in een lift in Wetteren. Uiteindelijk heeft de ganse reddingsoperatie maar drie minuten geduurd maar de persoon heeft wel een uur vastgezeten in de lift.


Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) wijst naar de firma die instaat voor het onderhoud van de lift. Deze firma treedt ook op als de reddende dienst voor het geval er iets gebeurt. De oproepen van de noodtelefoon worden in normale omstandigheden beantwoord door een tweetalig persoon via een callcenter. Door afwezigheid wegens ziekte werd de medewerker vervangen door een niet tweetalige persoon. Er ontstond dan ook een communicatieprobleem. Aangezien er op een andere locatie, buiten Wetteren, hetzelfde gebeurde, heeft de firma zijn contract verbroken met het callcenter.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

George Ezra

Anyone for you
10:34

Eric Clapton

Forever Man
10:32

Boudewijn De Groot

Meisje van 16
10:28

DB Boulevard

Point Of View
10:28

Nienke Goeiemorgen
Bekijk meer platen