Vrank & Vrij presenteert Te Bed Of Niet Te Bed: ” Dolle komedie met zeer herkenbare discussies”

Fabian Tack
15 november 2018 - 23:46
Vrank & Vrij presenteert Te Bed Of Niet Te Bed: ” Dolle komedie met zeer herkenbare discussies”

Wie binnenkort eens wil genieten van toneel met veel humoristische scènes, moet tussen 7 en 15 december afzakken naar het Cultureel Centrum van Wetteren (CC Nova), want daar spelen ze: ‘Te Bed Of Niet Te Bed’. Het is de nieuwste productie van Vrank & Vrij: “Eigenlijk heet het stuk ‘Bedgeheimen’, geschreven door de Nederlandse auteur Haye van der heyden ”, zegt regisseur Tom Schockaert.

Wat moet je doen om een relatie levendig te houden? Vele koppels belanden wel eens in een sleur en dat is net hetgeen waar het nieuwe stuk van Vrank & Vrij, Te Bed Of Niet Te Bed, over gaat. “Het gaat op een bepaalde manier anders gaan dan dat het publiek zou verwachten”, zegt Schockaert. “Drie koppels die in een verstard huwelijk vastzitten gaan er elk op hun manier mee om en zoeken ook elk op hun manier naar een oplossing. Het zorgt voor hilarische toestanden en zeer herkenbare discussies.”

Kwetsende humor

Doordat het stuk een rare opbouw heeft, wordt het een dolle komedie genoemd: “We leven in een zeer media-minded maatschappij en dat zorgt ervoor dat heel veel taboes zijn weggevallen”, zegt de regisseur. “Dat is natuurlijk zeer goed voor de maatschappij, maar dat maakt het niet altijd even goed voor de scenarist. Je moet vandaag de grenzen echt gevaarlijk ver gaan leggen. Dat merk je aan de komedie: je moet tegenwoordig bijna echt kwetsend zijn of choqueren om mensen aan het lachen te krijgen. Bij deze komedie is dat niet zo, de auteur heeft verschillende stijlen van komedie gecombineerd en heeft alles overgoten met een cabareteske stijl.”

Nora nog 1 keer op tournée

Vrank & Vrij heeft nog meerdere succesvolle producties gehad en één daarvan is ‘Nora’.  Het gaat over een man die het heeft over de drie belangrijkste vrouwen uit zijn leven. “Momenteel ligt het stuk stil, maar binnenkort gaan we naar Laarne, dan keren we terug naar Wetteren voor ‘De Warmste Nora’ op 20 december voor de warmste week”, zegt Schockaert. “We doen het voor ‘Villa Omaar’”, vult Geertrui aan. “Dat is een goed doel dat zich inzet voor opgroeiende jongeren  met psychische problemen. Ze helpen hen om een plaatsje in de maatschappij eigen te maken via workshops, via gesprekken,… We hebben daarvoor gekozen omdat het echt van Wetteren is.” Voor de rest zal het stuk  nog op verschillende plaatsen te zien zijn. Vrank & Vrij hoopt ‘Nora’ nog drie jaar actief te houden: “En zolang er aanvragen komen, en die blijven nog binnenkomen, blijven we bezig”, zegt Tom enthousiast.

Een tipje van de sluier…

De eerstvolgende maart-aprilproductie van Vrank & Vrij zal er eentje zijn dat volledig gedragen zal worden door vrouwen: “Johnny De Meyer, niet echt een onbekende in Wetteren, zal het stuk leiden. Maar ook eind december zullen we een speciaal stuk op poten zetten. Maar daar mag ik nog niets over zeggen”, lacht Tom.

Beluister het volledige interview hieronder:

Meer info en tickets via de website

Laatst gespeeld op Accent

09:51
cover of NIRVANA with Lithium

NIRVANA

Lithium
09:47
cover of CITY TO CITY with The Road Ahead (Miles Of The Unknown)

CITY TO CITY

The Road Ahead (Miles Of The Unknown)
09:41
cover of KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN with No More Tears (Enough Is Enough)

KYM MAZELLE & JOCELYN BROWN

No More Tears (Enough Is Enough)
09:37
cover of ANOUK with Lost

ANOUK

Lost
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.