The Grassroots Movement lanceert ‘Piloot’: “Nostalgisch nummer over twijfels en keuzestress”

29 maart 2017 - 11:20 | auteur: Fabian Tack

The Grassroots Movement, de Wetterse twaalfkoppige band met pop-, hiphop-,soul- en funkinvloeden bracht begin deze maand hun derde single ‘Piloot’ uit. De broers Niels ‘Swieso’ en Vinnie ‘Tjons’ kwamen langs om te praten over hun plaat. “Het is leuk om iets van uzelf naar buiten te kunnen gooien. 

Na ‘Bibliotheca’ en ‘Tijdelijk’ mochten ze op 6 maart ook ‘Piloot’ op hun conto schrijven.We hebben de hele maand februari aan de single gewerkt en alles opgenomen. Ook de zwart-witte clip die door Witte Wolven is gemaakt, is dan opgenomen, vertelt drummer Tjons

‘Was ik maar piloot geworden, ik was dichter bij de zon” is het refrein van het nostalgische nummer. “Het gaat over keuzes maken, twijfels en keuzestress. Het idee voor ‘Piloot’ kwam van Heddy en dan zitten we samen om het verder uit te werken,” vertellen Tjons en Swieso. “Cliff en ik beginnen apart te schrijven en dan kijken we of het verhaal klopt en leggen we het samen. Meestal gaat dat wel vrij vlot. We brainstormen ook eerst samen om het thema te bepalen,” vertelt schrijver en rapper Swieso.

En de tijd blijkt een belangrijk thema te zijn voor de band. “Eerst was er ‘Tijdelijk’ en de nieuwe tekst die we aan het schrijven zijn, gaat ook over vroeger. En meer bepaald over de kindertijd. Eigenlijk is dat onbewust maar blijkbaar zijn we toch nostalgisch ingesteld,”zegt Swieso.

Niels en Vinnie in de BABS studio

De groep laat zich ook beïnvloeden door andere nederlandstalige bands. “Op dit moment worden we vooral door de West-Vlaamse rapper Brihang en Typhoon, die ook met een grote bezetting speelt, geïnspireerd,” zeggen de broers.

The Grassroots Movement gaat de komende maanden niet stilzitten. “Er komt dit jaar nog een EP uit maar nog geen idee wanneer. We willen onszelf de kans geven om het op een rustige manier te doen.”

Wie de groep aan het werk wil zien, kan op 28 april terecht in CC Nova bij Lokale Helden. 

Download de single via itunes en bekijk de clip via Youtube
Meer info over de Grassroots Movement via de facebookpagina.

Herbeluister hieronder het interview

Tekst, interview: Shana Van de Velde, foto: Grassroots Movement

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Beatles

Let It Be
05:43

George Ezra

Anyone for you
05:40

Lou Reed

Perfect Day
05:36

Maxi Priest

Wild World
05:33

Masters at work

Work
Bekijk meer platen