Tickets voor Sint-Baafskathedraal

Johan Van Bever
23 december 2020 - 12:43
Tickets voor Sint-Baafskathedraal

Vanaf vandaag worden tickets aangeboden voor een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal in Gent. Dat bezoek kan wel ten vroegste op 1 mei.

In en rond de Sint-Baafskathedraal zijn grondige werkzaamheden bezig om een nieuw bezoekerscentrum te maken voor de kathedraal en voor het Lam Godsretabel in de sacramentskapel. De werken gaan intussen de laatste fase in. De nieuwe vitrine voor het Lam Gods is geplaatst en wordt momenteel proefgedraaid. Weliswaar nog zonder het meesterwerk erin, dat tot de opening op 25 maart 2021 op zijn vertrouwde plek in de Villakapel blijft te bezichtigen.

In de crypte van de kathedraal zijn de restauratiewerken afgerond en wordt momenteel druk gewerkt aan de installatie van de bezoekersbeleving. Daar kan men diep in het verleden reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Sint-Baafskathedraal kunnen beleven alsof men er zelf bij was.

Tickets met tijdslots kunnen vanaf 23 december 2020 gekocht en gereserveerd worden via de vernieuwde website www.sintbaafskathedraal.be. Omwille van de mogelijke beperkingen ten gevolge van Covid-19 worden voorlopig tickets voor een bezoek vanaf 1 mei 2021 aangeboden.

Het hele project is een huzarenstuk geweest. Zo zijn er tijdens de archeologische opgravingen meer dan 11 ton menselijke botten opgegraven.

Laatst gespeeld op Accent

14:31
cover of METEJOOR with Groot

METEJOOR

Groot
14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
14:23
cover of ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN with What Took You So Long

ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN

What Took You So Long
14:20
cover of CHRISTINA MILIAN with When You Look At Me

CHRISTINA MILIAN

When You Look At Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.