Toneel Overschelde presenteert ‘k Peinsde Hola: “Een komische thriller waarin iedereen verdacht wordt”

Fabian Tack
20 november 2017 - 18:04
Toneel Overschelde presenteert ‘k Peinsde Hola: “Een komische thriller waarin iedereen verdacht wordt”

ToOver of Toneel Overschelde is al vele jaren een van de vaste waarden in het toneellandschap van Wetteren. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij en spelen ze ‘k Peinsde Hola. Acteur Luc De Vreese en Arno Luwaert kwamen ons warm maken voor hun najaarsproductie van 24, 25 en 26 november. “Het belooft heel leuk en spannend te worden”

Het stuk ‘k Peinsde Hola wordt geregisseerd door de 70-jarige Karel De Waele: “Karel wou graag zijn veertigjarige toneelcarrière afsluiten door voor de laatste keer zelf een stuk te schrijven en te regisseren,”vertelt Luc De Vreese.

Doodgeschoten

De nieuwe productie van ToOver is voor het derde jaar op rij een thriller. “We houden ervan om komische thrillers te spelen, het is leuk en spannend. Zo gaat het verhaal over een rijk koppel namelijk meneer Maurice en mevrouw Henriette. Zij hebben een butler, dienstmeid en twee tuinmannen. Hun dochter maakt ondertussen een wereldreis. Op een bepaald moment wordt meneer Maurice doodgeschoten teruggevonden met twee kogels in het hoofd. De politie doet een onderzoek en iedereen wordt verdacht. Ik speel een van de twee tuinmannen en die blijkt tot slimmer te zijn dan eerst gedacht wordt,’ vertelt Luc.

Complex

Maar wie hoopt snel te weten wie de dader is, is er aan voor de moeite: “Je zal het gauw vinden, het is nogal complex. Pas op het einde wordt het duidelijk,’ legt Luc uit. “Ik probeer veel repetities te zien en ik heb al heel veel moeten lachen met het stuk. Maar het was voor mij ook moeilijk om te weten wie de dader was. ” vertelt Arno die de sponsoring voor zijn rekening neemt. “Het heeft toch al veel centjes opgebracht.”

Jesus Christ Superstar

Luc De Vreese regisseerde vorig jaar De Bankroof en is ook kandidaat om volgend jaar terug de regie op zich te nemen. “Iemand moet Karel De Waele opvolgen en ik hou wel van afwisseling tussen acteren en regisseren. Al zorgt regisseren wel voor minder kopzorgen. Ik heb nog geen idee wat we dan zouden spelen maar als je een goed stuk vindt en daar de juiste acteurs op kan plakken, ben je vertrokken. En als ik 70 ben, wordt het een musical ‘Jesus Christ Superstar.”

Het stuk wordt gespeeld in de Parochiezaal van Overschelde Wetteren op 24,25 en 26 november.

Herbeluister het interview hieronder

Meer info via de website

 

Laatst gespeeld op Accent

15:16
cover of DANZEL with Pump It Up

DANZEL

Pump It Up
15:14
cover of JELLE VAN DAEL with Firefall

JELLE VAN DAEL

Firefall
15:10
cover of SWEETBOX with Everything

SWEETBOX

Everything's Gonna Be Alright
15:07
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.