Toneel Overschelde speelt dit weekend ‘Familietrekjes’: “Komisch stuk over een dokter die graag binnenwipte in de linnenkamer met alle gevolgen van dien”

22 november 2018 - 22:42 | auteur: Fabian Tack

Wie graag naar dolle komedies kijkt, kan vanaf vandaag afzakken naar het parochiezaaltje, het Liefkenshoek, in Overschelde. Daar brengen Luc De Vreese en compagnie ‘Familietrekjes’. “Ray Cooney is de auteur van ‘Familietrekjes’. Daar hebben we in het verleden nog veel van gespeeld”, zegt Luc De Vreese van ToOver die samen met Arno Luwaert langskwam.

Wie ooit al naar ToOver (Toneel Overschelde) is gaan kijken, weet wel dat ze bekend zijn voor het spelen van stukken die komedie bevatten: “Vorig jaar speelden we naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Karel Dewaele, een stuk die Karel geschreven had, een comedy thriller. Vijf maanden na het stuk is Karel overleden.” Zegt Luc De Vreese, regisseur van ‘Familietrekjes’. Het werd tijd voor iets nieuws: “In de statuut van onze vereniging staat dat we alleen maar kluchten mogen spelen”, lacht Luc, “alleen maar leuke dingen hé. Dus wij hebben vorig jaar een komische thriller gespeeld en de jaren ervoor ook. Voor een nieuw idee van een toneelstuk keek ik eens naar links en rechts bij andere amateuristische verenigingen en zag dan het stuk ‘Familietrekjes’. Ray Cooney is de auteur daarvan, hij is een bekende kluchtenschrijver en schrijft enkel grappige stukken.”  aldus de regisseur.

Ziekenhuis-romance 

Het verhaal heeft een beetje weg van de situatie tussen Delphine Boël en koning Albert: “Het verhaal speelt zich af in een dokterspraktijk in het ASZ in Wetteren”, vertelt Luc. “Er is een paar dagen voor kerst een grote internationale conferentie van neurologen en hoofdneuroloog … Van de Velde moet er de grote speech geven. Op het moment van de voorbereiding komt een vrouw binnen die 21 jaar geleden nog in het ASZ van Wetteren heeft gewerkt en waar de dokter Van de Velde toch regelmatig binnenwipte in de linnenkamer. Het resultaat van het binnenwippen was een meisje, maar dokter Van de Velde wist niet Sandra in verwachting was omdat ze vertrok op het moment dat ze wist van de zwangerschap. En die komt nu melden dat haar dochter 21 jaar is en op zoek is naar haar vader.” De regisseur belooft verder nog leugentjes om bestwil, gekke toestanden en gillers. Er zijn ook nog plannen voor volgend jaar: “Wij gaan sowieso terug komisch toneel brengen”, zegt Luc. “Er heeft zich ook een jonge gast gemeld voor de regie, hij is zeer welkom.”

Informatie en tickets kan je vinden op: www.toover.be

Beluister hieronder het interview:

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen