Toneel Overschelde speelt dit weekend ‘Familietrekjes’: “Komisch stuk over een dokter die graag binnenwipte in de linnenkamer met alle gevolgen van dien”

Fabian Tack
22 november 2018 - 22:42
Toneel Overschelde speelt dit weekend ‘Familietrekjes’: “Komisch stuk over een dokter die graag binnenwipte in de linnenkamer met alle gevolgen van dien”

Wie graag naar dolle komedies kijkt, kan vanaf vandaag afzakken naar het parochiezaaltje, het Liefkenshoek, in Overschelde. Daar brengen Luc De Vreese en compagnie ‘Familietrekjes’. “Ray Cooney is de auteur van ‘Familietrekjes’. Daar hebben we in het verleden nog veel van gespeeld”, zegt Luc De Vreese van ToOver die samen met Arno Luwaert langskwam.

Wie ooit al naar ToOver (Toneel Overschelde) is gaan kijken, weet wel dat ze bekend zijn voor het spelen van stukken die komedie bevatten: “Vorig jaar speelden we naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Karel Dewaele, een stuk die Karel geschreven had, een comedy thriller. Vijf maanden na het stuk is Karel overleden.” Zegt Luc De Vreese, regisseur van ‘Familietrekjes’. Het werd tijd voor iets nieuws: “In de statuut van onze vereniging staat dat we alleen maar kluchten mogen spelen”, lacht Luc, “alleen maar leuke dingen hé. Dus wij hebben vorig jaar een komische thriller gespeeld en de jaren ervoor ook. Voor een nieuw idee van een toneelstuk keek ik eens naar links en rechts bij andere amateuristische verenigingen en zag dan het stuk ‘Familietrekjes’. Ray Cooney is de auteur daarvan, hij is een bekende kluchtenschrijver en schrijft enkel grappige stukken.”  aldus de regisseur.

Ziekenhuis-romance 

Het verhaal heeft een beetje weg van de situatie tussen Delphine Boël en koning Albert: “Het verhaal speelt zich af in een dokterspraktijk in het ASZ in Wetteren”, vertelt Luc. “Er is een paar dagen voor kerst een grote internationale conferentie van neurologen en hoofdneuroloog … Van de Velde moet er de grote speech geven. Op het moment van de voorbereiding komt een vrouw binnen die 21 jaar geleden nog in het ASZ van Wetteren heeft gewerkt en waar de dokter Van de Velde toch regelmatig binnenwipte in de linnenkamer. Het resultaat van het binnenwippen was een meisje, maar dokter Van de Velde wist niet Sandra in verwachting was omdat ze vertrok op het moment dat ze wist van de zwangerschap. En die komt nu melden dat haar dochter 21 jaar is en op zoek is naar haar vader.” De regisseur belooft verder nog leugentjes om bestwil, gekke toestanden en gillers. Er zijn ook nog plannen voor volgend jaar: “Wij gaan sowieso terug komisch toneel brengen”, zegt Luc. “Er heeft zich ook een jonge gast gemeld voor de regie, hij is zeer welkom.”

Informatie en tickets kan je vinden op: www.toover.be

Beluister hieronder het interview:

Laatst gespeeld op Accent

12:06
cover of BEYONCÉ with TEXAS HOLD

BEYONCÉ

TEXAS HOLD 'EM
12:02
cover of LADY LINN with I Don

LADY LINN

I Don't Wanna Dance
11:57
cover of DJO with End of Beginning

DJO

End of Beginning
11:52
cover of JUSTIN TIMBERLAKE with Cry Me A River

JUSTIN TIMBERLAKE

Cry Me A River
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.