Uitbreiding brandweerkazerne Roggestraat

Gepost door Johan Van Bever op 8 februari 2022 - 16:33

Op woensdag 23 februari wordt aan de brandweerkazerne in de Roggestraat in Gent het startschot gegeven voor de uitbreiding van de kazerne. Het doel is om in de tweede helft van 2023 het nieuwe gebouw te kunnen gebruiken.

De aanbouw aan de huidige kazerne zorgt voor meer plaats voor alle activiteiten die de hulpverleningszone uitvoert. De brandweer werkt sinds 2007 vanuit de brandweerkazerne in de Roggestraat. Het gebouw was ontworpen als hoofdpost van de toenmalige brandweer van Gent. In 2015 gingen de verschillende korpsen echter op in hulpverleningszones. Dat betekende dat de brandweerkazerne in de Roggestraat het centrum van de hulpverlening werd in Gent en 17 omliggende gemeenten.

De brandweer kampt al een tijd met een nijpend tekort aan werkruimte. De hulpverleningszone besliste daarom om met een aanbouw meer ruimte te creƫren. Het nieuwe gebouw krijgt naast meer werkruimte ook een Brandweer Informatie Centrum (BIC) waar schoolgroepen tijdens rondleidingen kunnen kennismaken met brandveiligheid. Er is een veiligheidscel voorzien die gebruikt zal worden om rampen en crisissen multidisciplinair te beheren. Er komt een nieuwe onthaalruimte en een volwaardig lokaal voor de jeugdbrandweer.


Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARCO MENGONI

Due Vite (EUROVISION 23 ITALY)
06:52

MAROON 5

Memories
06:50

BELLINI

Samba De Janeiro
06:47

ARMAND VAN HELDEN

Wings (I Won't Let You Down)
06:43

COLDPLAY

Every Teardrop Is A Waterfall
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.