Uitbreiding brandweerkazerne Roggestraat

8 februari 2022 - 16:33 | auteur: Johan Van Bever

Op woensdag 23 februari wordt aan de brandweerkazerne in de Roggestraat in Gent het startschot gegeven voor de uitbreiding van de kazerne. Het doel is om in de tweede helft van 2023 het nieuwe gebouw te kunnen gebruiken.

De aanbouw aan de huidige kazerne zorgt voor meer plaats voor alle activiteiten die de hulpverleningszone uitvoert. De brandweer werkt sinds 2007 vanuit de brandweerkazerne in de Roggestraat. Het gebouw was ontworpen als hoofdpost van de toenmalige brandweer van Gent. In 2015 gingen de verschillende korpsen echter op in hulpverleningszones. Dat betekende dat de brandweerkazerne in de Roggestraat het centrum van de hulpverlening werd in Gent en 17 omliggende gemeenten.

De brandweer kampt al een tijd met een nijpend tekort aan werkruimte. De hulpverleningszone besliste daarom om met een aanbouw meer ruimte te creƫren. Het nieuwe gebouw krijgt naast meer werkruimte ook een Brandweer Informatie Centrum (BIC) waar schoolgroepen tijdens rondleidingen kunnen kennismaken met brandveiligheid. Er is een veiligheidscel voorzien die gebruikt zal worden om rampen en crisissen multidisciplinair te beheren. Er komt een nieuwe onthaalruimte en een volwaardig lokaal voor de jeugdbrandweer.


Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MOTI

No Scrubs
18:00

DUA LIPA

Break My Heart
17:56

MYA

Case Of The Ex
17:53

REGI, EMMA HEESTERS

Zwaartekracht
17:50

ALAN WALKER, AVA MAX

Alone, Pt. II
Bekijk meer platen