Uitbreiding brandweerkazerne Roggestraat

Johan Van Bever
8 februari 2022 - 16:33
Uitbreiding brandweerkazerne Roggestraat

Op woensdag 23 februari wordt aan de brandweerkazerne in de Roggestraat in Gent het startschot gegeven voor de uitbreiding van de kazerne. Het doel is om in de tweede helft van 2023 het nieuwe gebouw te kunnen gebruiken.

De aanbouw aan de huidige kazerne zorgt voor meer plaats voor alle activiteiten die de hulpverleningszone uitvoert. De brandweer werkt sinds 2007 vanuit de brandweerkazerne in de Roggestraat. Het gebouw was ontworpen als hoofdpost van de toenmalige brandweer van Gent. In 2015 gingen de verschillende korpsen echter op in hulpverleningszones. Dat betekende dat de brandweerkazerne in de Roggestraat het centrum van de hulpverlening werd in Gent en 17 omliggende gemeenten.

De brandweer kampt al een tijd met een nijpend tekort aan werkruimte. De hulpverleningszone besliste daarom om met een aanbouw meer ruimte te creëren. Het nieuwe gebouw krijgt naast meer werkruimte ook een Brandweer Informatie Centrum (BIC) waar schoolgroepen tijdens rondleidingen kunnen kennismaken met brandveiligheid. Er is een veiligheidscel voorzien die gebruikt zal worden om rampen en crisissen multidisciplinair te beheren. Er komt een nieuwe onthaalruimte en een volwaardig lokaal voor de jeugdbrandweer.


Laatst gespeeld op Accent

06:05
cover of GOOD CHARLOTTE with I Just Wanna Live

GOOD CHARLOTTE

I Just Wanna Live
06:02
cover of AVA MAX with Who

AVA MAX

Who's Laughing Now?
05:59
cover of OSCAR AND THE WOLF with Somebody Without U

OSCAR AND THE WOLF

Somebody Without U
05:55
cover of STARLEY, RYAN RIBACK with Call On Me

STARLEY, RYAN RIBACK

Call On Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.