Units voor kwetsbare thuislozen en bike-park op The Loop

Johan Van Bever
23 maart 2024 - 16:19
Units voor kwetsbare thuislozen en bike-park op The Loop

Het braakliggende terrein naast padelclub Garrincha op The Loop krijgt een tijdelijke invulling. Er komen dit najaar twee modulaire woonunits voor kwetsbare thuislozen. Daarnaast komt er deze zomer al een bikepark dat voor iedereen toegankelijk is. De tijdelijke invulling blijft tot september 2027.

In afwachting van de verdere ontwikkelingen op de westelijke zijde van The Loop wordt de komende jaren ingezet op een aantal tijdelijke invullingen. Sogent en Banimmo lanceerden vorige zomer via dochterorganisatie Grondbank The Loop een oproep voor zo’n invulling op een braakliggend terrein van 6.500 vierkante meter naast padelclub Garrincha. Daar komen dit najaar twee modulaire woonunits van Labland vzw, waar twee dakloze jongvolwassenen zullen intrekken. Vzw Nest Woonrecht voorziet in de begeleiding en opvolging van de jongeren.

Naast de woonunits wordt een ander deel van het terrein door Labland vzw en Cycling Vlaanderen ingericht als bikepark. Vanaf deze zomer kan iedereen er terecht voor onder meer BMX, mountainbike en veldrijden. Het parcours wordt avontuurlijk ingekleed met heuvels, een wasbord, balken en nog veel meer. Het bikepark is voor iedereen toegankelijk en ook verschillende Gentse organisaties kunnen er gebruik van maken.

Laatst gespeeld op Accent

05:56
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
05:53
cover of MENTISSA with Mamma Mia

MENTISSA

Mamma Mia
05:49
cover of MOTIV 8 with Rockin

MOTIV 8

Rockin' for Myself (Radio Edit)
05:47
cover of TIËSTO X FAST BOY with All My Life

TIËSTO X FAST BOY

All My Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.