Vaccinatiebus, Heusdenmarkt en taalkamp

17 augustus 2021 - 9:32 | auteur: Johan Van Bever

Uit de ochtenduitzending van dinsdag 17 augustus

Gentenaars kunnen zich vanaf woensdag 25 augustus laten vaccineren in de Gentse vaccinatiebus. De bus doet tot en met woensdag 29 september heel wat locaties aan verspreid over de stad. Zo is hij onder meer te vinden op de Vrijdagmarkt en aan de Zuid, maar ook in de Kanaaldorpen, Nieuw Gent en in de Bloemekenswijk. De bus staat elke dag op een andere locatie, en komt per locatie twee maal langs. Er worden twee vaccins aangeboden, Johnson & Johnson en Pfizer. Gentenaars kunnen meteen langsgaan in de bus voor een prik, of om een afspraak in het vaccinatiecentrum te maken of te verplaatsen.

Sinds maandag 16 augustus is er een wekelijkse markt in Heusden. Men kan er nu elke maandag boodschappen doen van 10 tot 17 uur op het dorpsplein. Heusdenmarkt biedt momenteel plaats aan 16 marktkramers. Met deze wekelijkse markt wil het gemeentebestuur het winkelen in eigen gemeente aanmoedigen. Niet alleen bij de 16-tal marktkramers, maar ook bij de lokale handelaars. Om zich vlot en veilig naar de wekelijkse markt te begeven, kan men de marktbus gebruiken. Dat is een shuttlebus die pendelt vanaf drie haltes. Eén halte in Eenbeekeinde aan  het pleintje aan de  Verenigde Natieslaan, en twee haltes in Destelbergen, dat zijn de carpoolparking van de R4 en het lokaal dienstencentrum De Reinaert. Het gebruik van de marktbus is bovendien gratis.

In Wetteren is het taalkamp opnieuw gestart. Dat is een organisatie van het Sociaal Huis en heeft tot doel om anderstalige kinderen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Heel wat kinderen horen tijdens de zomervakantie geen enkel woord Nederlands thuis. Die kinderen krijgen nu een opfrissing van het Nederlands zodat ze weer vlot kunnen inschuiven op school. Voor de eerste week zijn er 34 kinderen ingeschreven. Volgende week komt een andere groep. Voordat de corona-pandemie toesloeg, werd een groep twee weken lang begeleid. Nu gelden de aanpassingen nog steeds en koos men er voor om in plaats van 1 keer twee weken taalkamp te houden, er twee keer 1 week van te maken en wat intensiever te werken. De uitvalsbasis is La Koer op het recreatiedomein De Warande.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
10:39

George Ezra

Anyone for you
10:34

Eric Clapton

Forever Man
Bekijk meer platen