Luister Live

Van Eyckjaar wordt met zes maanden verlengd

9 april 2020 - 16:07

OMG! Van Eyck was here, het themajaar waarmee Gent zijn grootste Vlaamse meester een jaar lang hulde brengt, wordt met zes maanden verlengd. Dat heeft het Gentse stadsbestuur beslist.

In het kader van de strijd tegen de verspreiding van het COVID-19-virus liggen alle activiteiten van het Van Eyck-jaar momenteel stil. De nationale veiligheidsraad verbiedt alle evenementen tot en met zondag 19 april 2020, maar ook de periode erna blijft onzeker. Om een overvol programma komend najaar te vermijden en om geen initiatieven verloren te laten gaan, heeft het Gentse stadsbestuur beslist om het Van Eyck-jaar met 6 maanden te verlengen.

De Stad Gent bekijkt nu met de vele partners van het Van Eyck-jaar en VisitGent om de verlenging verder vorm te geven. Zo is er overleg met de kathedrale kerkfabriek en haar partners om na te gaan hoe het gloednieuwe bezoekerscentrum in de Sint-Baafskathedraal – waar de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en andere authentieke kunstschatten te bewonderen zullen zijn – nog een van de blikvangers in de verdere programmatie kan worden.

Verder bekijkt de Stad Gent welke geplande initiatieven van individuele artiesten of culturele organisaties die beroep deden op het stadsmarketingfonds of culturele projectsubsidies zullen verplaatst worden of in het voorjaar van 2021 kunnen hernomen worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Justin Wellington

Iko iko
14:48

Sting

Love Is The Seventh Wave
14:43

Bruce Springsteen

Tougher than the rest
14:40

Gabriel Rios

Broad daylight
14:35

Luka

Not too late