Van Eyckjaar wordt met zes maanden verlengd

Johan Van Bever
9 april 2020 - 16:07
Van Eyckjaar wordt met zes maanden verlengd

OMG! Van Eyck was here, het themajaar waarmee Gent zijn grootste Vlaamse meester een jaar lang hulde brengt, wordt met zes maanden verlengd. Dat heeft het Gentse stadsbestuur beslist.

In het kader van de strijd tegen de verspreiding van het COVID-19-virus liggen alle activiteiten van het Van Eyck-jaar momenteel stil. De nationale veiligheidsraad verbiedt alle evenementen tot en met zondag 19 april 2020, maar ook de periode erna blijft onzeker. Om een overvol programma komend najaar te vermijden en om geen initiatieven verloren te laten gaan, heeft het Gentse stadsbestuur beslist om het Van Eyck-jaar met 6 maanden te verlengen.

De Stad Gent bekijkt nu met de vele partners van het Van Eyck-jaar en VisitGent om de verlenging verder vorm te geven. Zo is er overleg met de kathedrale kerkfabriek en haar partners om na te gaan hoe het gloednieuwe bezoekerscentrum in de Sint-Baafskathedraal – waar de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en andere authentieke kunstschatten te bewonderen zullen zijn – nog een van de blikvangers in de verdere programmatie kan worden.

Verder bekijkt de Stad Gent welke geplande initiatieven van individuele artiesten of culturele organisaties die beroep deden op het stadsmarketingfonds of culturele projectsubsidies zullen verplaatst worden of in het voorjaar van 2021 kunnen hernomen worden.

Laatst gespeeld op Accent

13:01
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
12:58
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
12:55
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
12:53
cover of MARK KNIGHT X JAMES HURR with Lady (Hear Me Tonight)

MARK KNIGHT X JAMES HURR

Lady (Hear Me Tonight)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.