Veilige waterpret in Oost-Vlaanderen

8 juli 2022 - 9:52 | auteur: Johan Van Bever

Wie deze zomer verkoeling zoekt op een warme dag heeft keuze uit tal van wateractiviteiten op de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen. In de provinciale domeinen Puyenbroeck, De Ster, De Gavers en Nieuwdonk kan je zwemmen in de buitenlucht of genieten van een tochtje op het water met een roeiboot of kajak. In de provinciale domeinen De Boerekreek, Het Leen en De Brielmeersen is het verboden te zwemmen in de vijvers.
De Provincie Oost-Vlaanderen zet zelf extra in op veiligheidsagenten, maar vraagt ook met aandrang dat bezoekers zich goed voorbereiden. De capaciteit van de verschillende zwemzones is beperkt om veiligheidsredenen en om bezoekers een fijn bezoek te garanderen. De ticketverkoop voor warme dagen gaat snel, dus we raden aan om er op tijd bij te zijn. Zo vermijden bezoekers dat ze zich nodeloos verplaatsen of staan aan te schuiven in de hitte. Mensen die toch nog de dag zelf zonder ticket willen vertrekken, maken kans om voor een gesloten kassa te staan. Hou de sociale media van de domeinen in de gaten.

In de meeste domeinen kan je gratis binnen. Je betaalt dan voor de strandzone of het zwembad. In De Ster betaal je wel inkom voor het domein. De strandzone is hier inbegrepen in de toegangsprijs. In De Ster, Puyenbroeck, De Gavers en Nieuwdonk zijn er gratis verdwaalbandjes voor kinderen te verkrijgen. Bezoekers kunnen ze afhalen aan de kassa of het onthaal en er de naam en het telefoonnummer van een begeleidende volwassene op noteren. Hou je (klein)kinderen te allen tijde zelf goed in de gaten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
04:34

FRIMOUT

Je hebt het me beloofd
04:31

SHAWN MENDES

When You're Gone
04:28

PURPLE DISCO MACHINE, MOSS KENA & THE KNOCKS

Fireworks
04:24

PAUL JOHNSON

Get Get Down
Bekijk meer platen