Verdachte van bedreigingen opgepakt

Johan Van Bever
1 juli 2020 - 13:45
Verdachte van bedreigingen opgepakt

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni 2020 omstreeks 03u50 kreeg de politie van Gent een oproep vanuit AZ Jan Palfijn in Gent. Er werd melding gemaakt dat een man het ziekenhuis was binnengedrongen, door de gangen liep en met een voorwerp aan het zwaaien was. De man zou verschillende patiëntenkamers doorzocht hebben. Toen hij opgemerkt werd door twee verpleegkundigen, bedreigde hij hen met een mes.

Bij aankomst kon de politie de man vrijwel onmiddellijk aantreffen en arresteren. Er raakte niemand gewond. Bij nazicht in het ziekenhuis bleek dat er een aantal ruimtes overhoop was gehaald en er een deur werd geforceerd. De verdachte is een 35-jarige man uit Langemark-Poelkapelle.

Uit verder onderzoek blijkt dat de man ook in aanmerking komt voor feiten van bedreigingen en diefstal van afgelopen vrijdagavond 26 juni 2020 in een school aan de Ottogracht in Gent. Daar was een man omstreeks 20 uur binnengedrongen tijdens een klassenraad. Hij bedreigde er de aanwezige leraars met een snoeischaar en een injectiespuit en kon geld meenemen. De politie van Gent was zeer vlug ter plaatse en doorzocht het hele gebouw maar kon de man toen niet meer aantreffen.

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen werd de man woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens afpersing, diefstal en verboden wapendracht. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. Op vraag van het parket heeft de onderzoeksrechter een psychiater-deskundige aangesteld om de geestestoestand van betrokkene te onderzoeken.

Laatst gespeeld op Accent

05:23
cover of JUDITH with Are U Done

JUDITH

Are U Done
05:21
cover of ATB X TOPIC, A7S with Your Love (9PM)

ATB X TOPIC, A7S

Your Love (9PM)
05:17
cover of LEKI with Over The Rainbow

LEKI

Over The Rainbow
05:15
cover of BIRTHE with Boy Bye

BIRTHE

Boy Bye
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.