Vernieuwde citytaks voor toeristen

Johan Van Bever
2 maart 2023 - 23:23
Vernieuwde citytaks voor toeristen

De Stad Gent past de citytaks aan. Toeristen die vanaf 1 januari 2024 in een hostel verblijven, zullen minder logiesbelasting betalen, wie kiest voor een vakantiewoning net méér. Op die manier wil de Stad Gent leefbaar toerisme verder aanmoedigen en de druk op de woonmarkt verminderen.

Gent heeft net zoals andere steden een zogenaamde citytaks voor toeristen die in de stad overnachten. Die heffing gebeurt via de eigenaar van de verblijfplaats, die het bedrag dan doorrekent. Bezoekers die vandaag in Gent overnachten, betalen 3 euro per overnachting. Wie jonger is dan 18 hoeft niet te betalen, net zoals wie verblijft in een erkend jeugdverblijf.

Vanaf 1 januari 2024 past de Stad Gent die citytaks aan. Vanaf dan betalen toeristen die verblijven op een camping of in een hostel 1,5 euro per overnachting. Wie in een hotel of B&B overnacht, betaalt 3,5 euro per nacht. En wie tot slot kiest voor een vakantiewoning zal meer betalen, namelijk 6 euro per nacht.

Het hoogste tarief van 6 euro per overnachting geldt enkel voor bezoekers die in woningen verblijven die enkel en alleen bestemd zijn voor toeristisch verhuur, en waar er dus geen vaste bewoners zijn. Op die manier kiest de Stad Gent voor een leefbaar toerisme in een levendige stad. Wie in een erkend jeugdverblijf overnacht, blijft immers volledig vrijgesteld van de citytaks, net zoals wie jonger is dan 18.

Laatst gespeeld op Accent

15:33
cover of JAMES BROWN with Living In America

JAMES BROWN

Living In America
15:31
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
15:27
cover of WHITE WIDOW with Leaving

WHITE WIDOW

Leaving
15:24
cover of KYGO & AVA MAX with Whatever

KYGO & AVA MAX

Whatever
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.