Volgende fase restauratie abdij van Drongen

30 mei 2021 - 11:47 | auteur: Johan Van Bever

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de volgende restauratiefase van de Oude Abdij van Drongen.

De minister voorziet hiervoor 543.066 euro. “De Oude Abdij van Drongen is geëvolueerd van een bezinningscentrum naar een bezinnings- en congrescentrum, operationeel sinds 2010. Het enorme complex, gelegen in een groene oase vlak bij het historisch centrum van Gent, onderging al verschillende restauratiefasen. Dankzij de middelen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht kan de vijfde fase van het restauratieproject starten”, laat minister Diependaele weten.

“Met de middelen uit het relanceplan kan de Oude Abdij de dwarsvleugel en de C-vleugel opknappen. Later zal het Sint-Barbaracollega in de Gentse binnenstad de Oude Abdij als satellietafdeling gebruiken. De school barst immers uit haar voegen. Het prachtige monument kent op die manier een mooie herbestemming als congrescentrum, onderwijsgebouw en groene bezinningsplek.”

De daken en de gevels van de dwarsvleugel en de C-vleugel van de Oude Abdij Drongen worden gerestaureerd. Ook het interieur van de vleugels wordt aangepakt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FIREBEATZ

Don't Stop Moving
09:39

ULTIMATE KAOS

Casanova
09:35

ACRAZE, CHERISH

Do It To It
09:32

SAM RYDER

Space Man
09:28

MADONNA

Get Together
Bekijk meer platen