Volgende fase restauratie abdij van Drongen

Johan Van Bever
30 mei 2021 - 11:47
Volgende fase restauratie abdij van Drongen

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de volgende restauratiefase van de Oude Abdij van Drongen.

De minister voorziet hiervoor 543.066 euro. “De Oude Abdij van Drongen is geëvolueerd van een bezinningscentrum naar een bezinnings- en congrescentrum, operationeel sinds 2010. Het enorme complex, gelegen in een groene oase vlak bij het historisch centrum van Gent, onderging al verschillende restauratiefasen. Dankzij de middelen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht kan de vijfde fase van het restauratieproject starten”, laat minister Diependaele weten.

“Met de middelen uit het relanceplan kan de Oude Abdij de dwarsvleugel en de C-vleugel opknappen. Later zal het Sint-Barbaracollega in de Gentse binnenstad de Oude Abdij als satellietafdeling gebruiken. De school barst immers uit haar voegen. Het prachtige monument kent op die manier een mooie herbestemming als congrescentrum, onderwijsgebouw en groene bezinningsplek.”

De daken en de gevels van de dwarsvleugel en de C-vleugel van de Oude Abdij Drongen worden gerestaureerd. Ook het interieur van de vleugels wordt aangepakt.

Laatst gespeeld op Accent

07:58
cover of RAFFA FL with Ritmo

RAFFA FL

Ritmo
07:55
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
07:50
cover of KATE RYAN with Désenchantée

KATE RYAN

Désenchantée
07:46
cover of TVORCHI with Heart of Steel (EUROVISION 23 - UKRAINE)

TVORCHI

Heart of Steel (EUROVISION 23 - UKRAINE)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.