VZW Jong knapt huis in Keizerpark op maar zoekt steun

Johan Van Bever
15 april 2023 - 8:32
VZW Jong knapt huis in Keizerpark op maar zoekt steun

VZW Jong is een dynamische jongerenorganisatie die zich richt op het welzijn en de ontwikkeling van jongeren in Gent, zij bereiken tot wel 160 jongeren per week en zo een 300 per jaar. Hun grootste aandachtspunt is om jongeren te ondersteunen bij hun ontwikkeling en ze te helpen bij het vinden van hun eigen weg in het leven.

Naast een waaier van activiteiten en uitstappen met de jongeren hebben zij ook fysieke locaties waar jongeren steeds terecht kunnen. Door het bieden van een veilige en stimulerende omgeving waarin jongeren zichzelf kunnen zijn, wil de organisatie bijdragen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van jongeren, ongeacht achtergrond, cultuur of geslacht.

Zo bieden zij meerdere open jongerenhuizen aan waar de jongeren (buiten de schooluren) ten allen tijden welkom zijn. Het pand aan het Keizerpark in Gent is echter verouderd en heeft dringend nood aan vernieuwing. Het verouderde interieur zal worden aangepakt en er zullen nieuwe meubels worden geïnstalleerd om een gezellige en modernere sfeer te creëren die meer past bij de stijl van de jongeren.

Voor de renovatie werkt de vzw Jong samen met VZW Junior Argonauts. Samen knappen zij dit pand op maar er is nood aan financiële hulp. Hiervoor is nu een veiling opgestart en een crowdfunding.

De organisatie besloot om een veiling te organiseren van de spullen die niet meer nodig zijn in het pand. Denk hierbij aan een kickertafel, zetel of ander meubilair. Op deze manier hoopt VZW Jong extra geld in te zamelen om de kosten voor de renovatie te dekken de link vindt u hier: https://www.2dehands.be/u/vzw-…

Naast de veiling heeft de organisatie ook een crowdfunding opgezet om zo meer mensen te bereiken die willen bijdragen aan het opknappen van het jeugdhuis. Er zijn al verschillende donateurs die geld hebben gedoneerd en de organisatie is ontzettend dankbaar voor deze steun. Het doel is om genoeg geld op te halen om de renovatie succesvol af te kunnen ronden. Wie de crowdfunding wilt steunen kan dat via deze link: Investeer in een warm huis voor jongeren! – Streekfonds Oost-Vlaanderen (streekfondsoostvlaanderen.be)

Laatst gespeeld op Accent

13:55
cover of WIZ KHALIFA, CHARLIE PUTH with See You Again

WIZ KHALIFA, CHARLIE PUTH

See You Again
13:52
cover of TAYLOR SWIFT with Cruel Summer

TAYLOR SWIFT

Cruel Summer
13:48
cover of DIZZEE RASCAL, CALVIN HARRIS AND CHROME with Dance Wiv Me

DIZZEE RASCAL, CALVIN HARRIS AND CHROME

Dance Wiv Me
13:43
cover of BECKY HILL with Disconnect

BECKY HILL

Disconnect
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.