Wandelplan voor Gentbrugge

Johan Van Bever
24 februari 2024 - 11:50
Wandelplan voor Gentbrugge

Na onder meer Sint-Amandsberg en Zwijnaarde heeft nu ook Gentbrugge een eigen erfgoedwandelplan. De route leidt bezoekers langs 35 spraakmakende erfgoedplekken, van de Arsenaalsite via de watertoren richting de Stille Reus.

Om Gents erfgoed extra in de kijker te zetten, hebben verschillende wijken en deelgemeenten een speciaal erfgoedwandelplan. Zo ontdekken wandelaars interessante plekken en monumenten, telkens gekoppeld aan een luikje geschiedenis. Dat is onder meer al zo in Zwijnaarde, Sint-Amandsberg en de Brugse Poort. En vanaf nu kan iedereen ook Gentbrugge op die manier verkennen. De nieuwe route wordt op zaterdag 2 maart officieel ingewandeld en is vanaf nu al gratis te downloaden.

Het plan brengt bezoekers langs heel wat boeiende plekken die geschiedenis ademen. Denk maar aan de watertoren, die Gentbrugge en omstreken al sinds de jaren 1930 voorziet van vers drinkwater. Wandelaars komen onderweg ook de Stille Reus tegen. Die tamme kastanje is al meer dan 200 jaar oud en draagt als ‘wereldboom’ een beschermde status. En de wandeling loopt uiteraard via de Arsenaalsite, een van de oudste spoorwegwerkplaatsen van Vlaanderen.

Laatst gespeeld op Accent

07:11
cover of CAROLA with Captured By a Lovestorm

CAROLA

Captured By a Lovestorm
07:08
cover of SUNBLOCK with I

SUNBLOCK

I'll Be Ready
07:04
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
06:57
cover of PAUL RUSSELL with Lil Boo Thang

PAUL RUSSELL

Lil Boo Thang
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.