Wateroverlast: Wichelen kondigt noodfase af

30 januari 2021 - 16:52 | auteur: Johan Van Bever

Door wateroverlast werd Bohemen in Wichelen afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer mocht nog passeren, vanaf het kruispunt Moleken. Wie richting Dendermonde wou, of omgekeerd, moest een omleiding volgen.


Vanwege de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen, staat het waterpeil van de Schelde uitzonderlijk hoog. Vooral de regio Bohemen ondervindt hier serieuze hinder van. Om de situatie van nabij op te volgen werd zaterdagochtend de gemeentelijke crisiscel samengeroepen en de gemeentelijke noodfase afgekondigd. In overleg met De Vlaamse Waterweg en de provincie Oost-Vlaanderen werd besloten om tijdelijke dijkverstevingswerken uit te voeren ter hoogte van de monding van de Bosbeek. Hierdoor blijft de gewestweg N416 de ganse dag afgesloten.

In de namiddag werd in overleg met diensten van de Vlaamse Waterweg en de aannemer door de crisiscel beslist om een nooddijk aan te leggen ter hoogte van de werken aan de Scheldedijk in Bohemen. Deze moet voorkomen dat het water van de Schelde landinwaarts zou stromen. Via de gouverneur werd ook ondersteuning van de Civiele bescherming ingeroepen om voor extra pompcapaciteit te zorgen om zo de wateroverlast aan de Bosbeek onder controle te houden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

IMAGINE DRAGONS, J.I.D.

Enemy
23:37

LOST FREQUENCIES , CALUM SCOTT

Where Are You Now
23:33

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
23:30

LF SYSTEM

Afraid To Feel
23:26

ED SHEERAN

Bad Habits
Bekijk meer platen