Luister Live

Wateroverlast: Wichelen kondigt noodfase af

30 januari 2021 - 16:52

Door wateroverlast werd Bohemen in Wichelen afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer mocht nog passeren, vanaf het kruispunt Moleken. Wie richting Dendermonde wou, of omgekeerd, moest een omleiding volgen.


Vanwege de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen, staat het waterpeil van de Schelde uitzonderlijk hoog. Vooral de regio Bohemen ondervindt hier serieuze hinder van. Om de situatie van nabij op te volgen werd zaterdagochtend de gemeentelijke crisiscel samengeroepen en de gemeentelijke noodfase afgekondigd. In overleg met De Vlaamse Waterweg en de provincie Oost-Vlaanderen werd besloten om tijdelijke dijkverstevingswerken uit te voeren ter hoogte van de monding van de Bosbeek. Hierdoor blijft de gewestweg N416 de ganse dag afgesloten.

In de namiddag werd in overleg met diensten van de Vlaamse Waterweg en de aannemer door de crisiscel beslist om een nooddijk aan te leggen ter hoogte van de werken aan de Scheldedijk in Bohemen. Deze moet voorkomen dat het water van de Schelde landinwaarts zou stromen. Via de gouverneur werd ook ondersteuning van de Civiele bescherming ingeroepen om voor extra pompcapaciteit te zorgen om zo de wateroverlast aan de Bosbeek onder controle te houden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Maroon 5

Memories
16:27

INXS

New sensation
16:22

Olivia

La di da
16:17

George Michael

Careless Whisper
16:13

Yello

Vicious Games (Single Version)