Week van de begraafpaatsen

24 mei 2022 - 23:54 | auteur: Johan Van Bever

De Week van de Begraafplaatsen, van 28 mei tot en met 5 juni 2022, staat dit jaar in het teken van de natuur. Voor de meeste rondleidingen zijn nog vrije plaatsen, zoals voor de begraafplaats in Sint-Denijs-Westrem, waar veel adellijke families begraven liggen.

Er staan heel wat rondleidingen op het programma. Zo kan je op de Westerbegraafplaats ontdekken hoe er aan milieuvriendelijk natuurbeheer gedaan wordt. Op de minder bekende maar prachtige begraafplaats van Sint-Denijs-Westrem ontdek je dan weer tal van groene plekjes en leer je meer over de adellijke families die er begraven liggen. De rondleidingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Enkele rondleidingen zijn al volzet, zoals de rondleiding op de nieuwe natuurbegraafplaats in Drongen of de zoektocht naar zeldzame flora op de begraafplaats in Gentbrugge. Maar je kan ook nog steeds op eigen houtje op verkenning aan de hand van verschillende wandelbrochures. Alle informatie vind je op de website www.stad.gent/weekvandebegraafplaatsen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POST MALONE, 21 SAVAGE

Rockstar
11:55

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
11:52

FLEMMING

Automatisch
11:49

ANOUK

R U Kiddin' Me
11:45

JASON DERULO, 2 CHAINZ

Talk Dirty
Bekijk meer platen