Week van de begraafpaatsen

Johan Van Bever
24 mei 2022 - 23:54
Week van de begraafpaatsen

De Week van de Begraafplaatsen, van 28 mei tot en met 5 juni 2022, staat dit jaar in het teken van de natuur. Voor de meeste rondleidingen zijn nog vrije plaatsen, zoals voor de begraafplaats in Sint-Denijs-Westrem, waar veel adellijke families begraven liggen.

Er staan heel wat rondleidingen op het programma. Zo kan je op de Westerbegraafplaats ontdekken hoe er aan milieuvriendelijk natuurbeheer gedaan wordt. Op de minder bekende maar prachtige begraafplaats van Sint-Denijs-Westrem ontdek je dan weer tal van groene plekjes en leer je meer over de adellijke families die er begraven liggen. De rondleidingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Enkele rondleidingen zijn al volzet, zoals de rondleiding op de nieuwe natuurbegraafplaats in Drongen of de zoektocht naar zeldzame flora op de begraafplaats in Gentbrugge. Maar je kan ook nog steeds op eigen houtje op verkenning aan de hand van verschillende wandelbrochures. Alle informatie vind je op de website www.stad.gent/weekvandebegraafplaatsen.

Laatst gespeeld op Accent

04:07
cover of DOOP with Huckleberry Jam

DOOP

Huckleberry Jam
04:04
cover of MARSHMELLO, KHALID with Silence

MARSHMELLO, KHALID

Silence
04:01
cover of SON MIEUX with Tell Me More

SON MIEUX

Tell Me More
03:56
cover of LIMP BIZKIT with Behind Blue Eyes

LIMP BIZKIT

Behind Blue Eyes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.