Week van de Bij begonnen

31 mei 2020 - 13:25 | auteur: Johan Van Bever

Op zondag 31 mei is de ‘week van de bij’ begonnen. Deze themaweek wil de bijenpopulatie opnieuw doen toenemen met verschillende cties en sensibilisatie. De sterfte bij de bijen is te groot en de dieren zijn noodzakelijk voor onze voedselproductie en voor de biodiversiteit.

Gemeentelijke groendiensten spelen een belangrijke rol in de aanleg van bijenvriendelijk groenbeheer. Op vraag van de gemeenten werden speciale infobordjes ontwikkeld om de inwoners te informeren over bepaalde bijenvriendelijke ingrepen. Ook met afstandsonderwijs kunnen leerkrachten educatief aan de slag rond bijen.

“Met de Vlaamse Regering willen we mee een halt toeroepen aan de achteruitgang van de bijenpopulatie in Vlaanderen,” zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.  “Door te investeren in stadstuintjes, kleine wildernissen, groendaken en -gevels geven we de biodiversiteit een stevige boost. Ik roep iedereen op om ook zelf zijn of haar steentje bij te dragen en het leven van de bijen in Vlaanderen aangenamer te maken”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

THE WEEKND

Can’t Feel My Face
14:58

METEJOOR, EMMA HEESTERS

Rendez-Vous
14:55

FMG

Boot
14:50

JAY-Z, ALICIA KEYS

Empire State Of Mind
14:45

YAEL NAIM

New Soul
Bekijk meer platen