Week van het Bos

11 oktober 2020 - 8:54 | auteur: Johan Van Bever

Van 11 tot 18 oktober 2020 zijn het opnieuw hoogdagen voor liefhebbers van de natuur. Tijdens de Week van het Bos brengt de Provincie Oost-Vlaanderen een uitgebreid programma. Iedereen die graag in de natuur vertoeft en er meer over wil weten, is welkom.

In verschillende bossen en natuurgebieden in de provincie valt er iets te beleven: van Wachtebeke, Moerbeke, Dendermonde, Berlare, Wetteren, Laarne via Gent en Merelbeke tot Gavere, Ename en Ronse in het uiterste zuiden. Het overzicht staat op www.oost-vlaanderen.be/week-van-het-bos.

In Laarne is er op woensdag 14 oktober een gegidste wandeling In het provinciaal natuurgebied Brugskeswieë. Dat is een voormalige veeweide dat omgevormd is tot bloemenrijk grasland. De deelnemers trekken door deze typische beekvallei met vochtige graslanden en knoestige knotbomen en men verneemt alles over de ecologische waarde van natte natuur.

In Wetteren kan men op zaterdag 17 oktober om 14 uur een wandeling maken in het bosgebied van Den Blakken en het aanpalende Vlaams natuurreservaat De Warandeduinen. Men verneemt er alles over het ontstaan van de zandzee in het bos, over de eeuwenoude hakhoutstoven en over het beheer daarvan. Het wordt een onderhoudende en leerrijke boswandeling voor alle leeftijden. Deze wandeling is al volzet.

In het Gentbos in Merelbeke is er een gegidste wandeling met als thema ‘elke regendruppel’ telt. Het Gentbos heeft immers te kampen met uitdroging door de klimaatverandering. Deze wandeling is al volzet.

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Het aantal deelnemers per activiteit is beperkt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARISA TURNER

People To People
19:54

GLASS ANIMALS

Heat Waves (Oliver Heldens Remix)
19:51

OFENBACH & QUARTERHEAD, NORMA JEAN MARTINE

Head Shoulders Knees & Toes
19:48

ARMIN VAN BUUREN, BILLEN TED, JC STEWART

Come Around Again
19:45

MARSHMELLO, BASTILLE

Happier
Bekijk meer platen