Werf viaduct werd veiliger

Johan Van Bever
19 april 2021 - 19:45
Werf viaduct werd veiliger
De bijkomende maatregelen die werden getroffen om de veiligheid rond de werf op het viaduct van Gentbrugge te verhogen werpen hun vruchten af. Een eerste evaluatie na twee maanden werken toont een belangrijke vooruitgang in de verkeersveiligheid ten opzichte van de eerste twee maanden vorig jaar. Het aantal ongevallen is met 20% gedaald en het aantal ongevallen met letsel zelfs met 75%. Toch is er ook nog werk aan de winkel. Met 7,6% van de bestuurders die te snel rijden, wordt er blijvend ingezet op controle en handhaving.

Vanaf 2 februari startte de tweede fase van de werken aan het viaduct van Gentbrugge. Tijdens de eerste fase werden de werken geplaagd door een groot aantal, vaak ernstige, ongevallen. Daarom werden bijkomende maatregelen getroffen zoals mobiele portieken, duidelijkere markering, bijkomende signalisatie, en snelheidsafbouw op langere afstand. Deze maatregelen werpen nu duidelijk hun vruchten af.

Vlaams minister Lydia Peeters: We vergeten het vaak, maar op een werf zijn mensen aan de slag die hun leven riskeren om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Verkeersveiligheid, ook rond werven, is dan ook een van mijn grootste prioriteiten. Met 75% minder letselongevallen zetten we een ongelofelijke stap vooruit. Ook de komende maanden blijven we inzetten op verkeersveiligheid, op deze werf maar ook in de rest van Vlaanderen.”

Laatst gespeeld op Accent

03:12
cover of MILOW with ASAP

MILOW

ASAP
03:08
cover of HOZIER with Too Sweet

HOZIER

Too Sweet
03:04
cover of RIHANNA with We Ride

RIHANNA

We Ride
03:01
cover of DILJA with POWER (EUROVISION 23 - ICELAND)

DILJA

POWER (EUROVISION 23 - ICELAND)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.