Wetteren kermis: “Dernycriterium toe aan jubileumjaar”

Fabian Tack
9 september 2018 - 22:45
Wetteren kermis: “Dernycriterium toe aan jubileumjaar”

Kermis in Wetteren en wielrennen, het gaat al jaren hand in hand. Toen de ster van de Omloop van de Rozenstreek tanende was, veranderde Olivier van Alboom, samen met het bestuur van Wielerclub Wetthra van koers, en vormde de wielerwedstrijd om tot een dernycriterium. “We hebben een moeilijke datum op de kalender. Zo is er ook de Ronde van Spanje en de Ronde van Engeland, waardoor steeds minder beroepsrenners nog konden komen. Zodoende werd het een steeds minder aantrekkelijk gebeuren, en was het op het einde slechts nog een liefhebberskoers.”

Zodoende werd de koers omgevormd tot een dernyfestival. Afwachtend over het succes, bleek de juiste keuze toch gemaakt. “Dit jaar organiseren we het dernyfestival voor de vijftiende keer, dus is het een jubileumeditie. En daar komen heel wat bekende namen op af. Zo tekenen onder andere Wout Van Aert, Yves Lampaert en Dimitri Claeys dit jaar present.”

Kermisprogramma

Het dernyfestival is echter niet het enige paradepaardje voor Wielerclub Wetthra. Ook op zaterdag staat fietsen op het programma. “Dan hebben wij een Wetterse wielernamiddag. Daarbij worden er drie reeksen gefietst. We starten met de aspiranten, jongeren van elf tot dertien jaar. Daarna is er een open gentlemenkoers. En als laatste is er een toeristenkoers om af te sluiten. En op zondag hebben we ons eetfestijn, om zo onze kas een beetje te spijzen.”

Toekomst

Na 15 jaar weegt de organisatie soms toch wel zwaar. En hoewel Olivier al wel eens gedacht heeft aan stoppen, kijkt hij toch nog naar de toekomst. “Het is intensief en het bestuur bestaat maar uit een beperkt aantal mensen meer. We moeten steunen op vrijwilligers, maar hun engagement vasthouden is in deze tijden toch niet meer zo eenvoudig. Toch proberen we nog verder te doen. We hebben goede afspraken met de gemeente en hopen die met de volgende legislatuur te behouden en zelfs te verbeteren. We zullen zeker ook met hen nog eens rond de tafel zitten om te kijken wat de gemeente en de Wetteraar nog wil tijdens de kermis, om er zo nog een vervolg aan te breien. We proberen het zeker nog levendig te houden.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Laatst gespeeld op Accent

18:54
cover of SHAMEN with Move Any Mountain

SHAMEN

Move Any Mountain
18:50
cover of ANDREA BOCELLI with Con Te Partirò

ANDREA BOCELLI

Con Te Partirò
18:47
cover of NO DOUBT with Just A Girl

NO DOUBT

Just A Girl
18:40
cover of RICKY MARTIN with Livin

RICKY MARTIN

Livin' La Vida Loca
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.