Wetteren: Project Bookmolenstraat

10 februari 2021 - 18:48 | auteur: Johan Van Bever

De eerste schetsen zijn klaar voor een groot stadsvernieuwingsproject op de hoek van de Molenstraat met de Bookmolenstraat. Hiervoor worden 20 woningen afgebroken.

Het voormalige café Augustyn ligt en in het midden van twee rijen woningen in de Molenstraat en de Bookmolenstraat die samen 20 gebouwen tellen. Daar komt een PPS, een publiek Private Samenwerking waarvan de samenwerkingsovereenkomst op 23 februari voorgelegd wordt aan de gemeenteraad.

In het privaat programma wordt voorzien in woonentiteiten met ruimte voor commerciële functies en kantoren. Er komt een ondergrondse parking voor fietsen en auto’s van de bewoners en de bezoekers met inrit langs de Molenstraat. De bouwhoogte bedraagt 4 tot 5 bouwlagen, waarvan de hoogste achteruit getrokken zijn zodat het geen massief appartementsblok wordt. Definitieve plannen moeten echter nog getekend worden. Dat gebeurt na de definitieve goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst.

In dit project wordt nagedacht over de herinrichting van de achterkant van de woonentiteiten. Daar bevindt zich de huidige stadstuin, het terras van de bibliotheek en het terras van het cultuurcafé. Het is de bedoeling om van de stadstuin een publiek toegankelijk en kindvriendelijke ruimte te maken. Het voorplein van CC Nova wordt onthard en krijgt beplanting.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen