Wetteren: Project Bookmolenstraat

Johan Van Bever
10 februari 2021 - 18:48
Wetteren: Project Bookmolenstraat

De eerste schetsen zijn klaar voor een groot stadsvernieuwingsproject op de hoek van de Molenstraat met de Bookmolenstraat. Hiervoor worden 20 woningen afgebroken.

Het voormalige café Augustyn ligt en in het midden van twee rijen woningen in de Molenstraat en de Bookmolenstraat die samen 20 gebouwen tellen. Daar komt een PPS, een publiek Private Samenwerking waarvan de samenwerkingsovereenkomst op 23 februari voorgelegd wordt aan de gemeenteraad.

In het privaat programma wordt voorzien in woonentiteiten met ruimte voor commerciële functies en kantoren. Er komt een ondergrondse parking voor fietsen en auto’s van de bewoners en de bezoekers met inrit langs de Molenstraat. De bouwhoogte bedraagt 4 tot 5 bouwlagen, waarvan de hoogste achteruit getrokken zijn zodat het geen massief appartementsblok wordt. Definitieve plannen moeten echter nog getekend worden. Dat gebeurt na de definitieve goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst.

In dit project wordt nagedacht over de herinrichting van de achterkant van de woonentiteiten. Daar bevindt zich de huidige stadstuin, het terras van de bibliotheek en het terras van het cultuurcafé. Het is de bedoeling om van de stadstuin een publiek toegankelijk en kindvriendelijke ruimte te maken. Het voorplein van CC Nova wordt onthard en krijgt beplanting.

Laatst gespeeld op Accent

14:18
cover of PARADISIO with Un Clima Ideal

PARADISIO

Un Clima Ideal
14:15
cover of DAWN PENN with You Don

DAWN PENN

You Don't Love Me (No, No, No)
14:12
cover of MARTIN GARRIX & LLOYISO with Real Love

MARTIN GARRIX & LLOYISO

Real Love
14:09
cover of ANGÈLE with Je Veux Tes Yeux

ANGÈLE

Je Veux Tes Yeux
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.