Wetterse uitgaansleven bloeit weer op met Club Industrial: “iedere tweede zaterdag van de maand een feestje voor 25+”

Fabian Tack
15 juni 2018 - 22:40
Wetterse uitgaansleven bloeit weer op met Club Industrial: “iedere tweede zaterdag van de maand een feestje voor 25+”

Na tien jaar van steeds maar weer opbouwen en afbreken, vond Michel Bosman het genoeg geweest. Tijd voor een vaste stek voor fuiven met een volwassen karakter in Club Industrial. “Nu hebben we een prachtige locatie gevonden aan de site van de Gowalt. Beneden zitten we volledig op ons gemak. Het was een industriële loods, oud, smerig en vuil. En na een jaar werken, zwoegen en zweten, hebben we die volledig omgebouwd tot een prachtig iets.”

Wie voorheen als volwassene in Wetteren naar een feestje wou, moest het doen met de occasionele 30+-fuiven. Clubs waren op sterven na dood. Michel heeft daarom samen met een team het fuifbeleid in handen genomen en een club getoverd in een industriële loods. Club Industrial is ook meer dan een ideale locatie. Het is een concept. En anders dan de naam doet vermoeden, heeft het niets met het soort muziek te maken, maar met de historie van het gebouw. “Vroeger is het een textielfabriek geweest. Nu gebeurt er niets en was het niet onderhouden. Na een jaar vaak intensief werken met veel vrijwilligers die ons steunden en in ons project geloofden, hebben we alles vernieuwd, met de link naar het verleden, zoals een foto in de inkomhal, erin bewaard.”

Respect

Club Industrial opent de eerste keer haar deuren op 23 juni 2018, en vanaf oktober iedere tweede zaterdag van de maand. Iedereen vanaf 25 jaar is welkom om te komen fuiven, ontspannen en dansen tot de jaren er terug van afvliegen. “Voor onze jeugd doen we andere dingen, zoals tijdens de kermis. Het klopt dat er ook voor de jeugd te weinig is, maar dat komt er aan. We zijn er mee bezig. Maar ons concept is 25+. We willen een breed publiek, van 25 tot 60, zoals onze 30+fuiven waar iedereen welkom is. Het is niet omdat je al 50 jaar bent, dat je geen jong hart hebt en niet graag eens buiten komt en danst. Dat is waar we het allemaal voor doen. Zij komen ook met respect, voor ons, voor onze buren.”

Allround

De club trekt graag een breed publiek aan, en pakt dat ook aan met een brede muziekkeuze. “Een Elvis of een Barry White, maar ook een nieuwe hit ga je daar kunnen horen. Dus ook een Vlaamse of een slow, alles door elkaar. Allround, net zoals ons doelpubliek, en dat voor alle party’s. We zijn bezig met zoeken naar verschillende DJ’s. De vaste van onze fuiven zijn super goed, en die zijn meestal bezet. Dus hebben we andere super goede DJ’s gevonden die toch een gaatje hebben kunnen maken om een paar uur te komen draaien. We gaan heel veel afwisselen omdat we willen dat er genoeg genres aan bod komen. Beginnen doen we met Bart Reeves, gekend van onder meer Tropicana. We proberen er een beetje variëteit in te steken, dat de mensen na een maand niet kunnen zeggen wat de speellijst is. Dat willen we voorkomen.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Laatst gespeeld op Accent

13:16
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Snow ((Hey Oh))

RED HOT CHILI PEPPERS

Snow ((Hey Oh))
13:12
cover of MILK INC. with Storm

MILK INC.

Storm
13:10
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
13:05
cover of ALANIS MORISSETTE with Hands Clean

ALANIS MORISSETTE

Hands Clean
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.