Wielerclub De Pinte met een mooi gebaar

Joery Vergeylen
23 mei 2018 - 12:33
Wielerclub De Pinte met een mooi gebaar

Wielerclub De Pinte organiseerde op Pinkstermaandag voor de 54ste keer het Wielergala. De toeschouwers en supporters konden op dit wielerevenement de dames van de ‘Jeugd’ en ‘Elite’ aan het werk zien. Het eerste startschot hoorden we bij de jongeren. Zij moesten de 56 km rijden in 8 rondes. Daarna zagen we de Elites aan het werk die de 84 km voorgeschoteld kregen in 12 rondes. 

Voor de categorie ‘Elite’ was dit de negende manche van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Waarin Fien Delbaere momenteel tweede staat in het klassement. Het Wielergala was voor de renster een thuisrit want ze is afkomstig uit De Pinte.

De organisatie wou ook inpikken op de recente discussie in de media omtrent de lonen en het prijzengeld in het wielrennen bij dames. Naar aanleiding van het 150 jaar bestaan van De Pinte wou Wielerclub De Pinte een mooi gebaar doen. Het prijzengeld voor zowel de rensters uit de ‘jeugd’ als de ‘Elite’ werd deze editie verdubbeld.

Uitslag Wielergala De Pinte Elite:

De Nieuw-Zeelandse Bronwyn Macgregor eindigde als eerste met een tijd van 2u13’18”. De Braziliaanse Camila Coelho Ferreira werd tweede op 11″ van Macgregor. Nathalie Verschelden vervolledigde de top drie. In de top tien zien we maar liefst zeven Belgische wielrensters terug. Fien Delbaere eindigde op de 19e plaats. 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

13:27
cover of ALPHABEAT with Fascination

ALPHABEAT

Fascination
13:21
cover of DAFT PUNK with One More Time

DAFT PUNK

One More Time
13:17
cover of ONEREPUBLIC with RUNAWAY

ONEREPUBLIC

RUNAWAY
13:14
cover of AQUA with Barbie Girl

AQUA

Barbie Girl
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.