Wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde gaan in voege

Johan Van Bever
18 februari 2023 - 10:41
Wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde gaan in voege

Het wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde, Pleispark en Schilderswijk wordt ingevoerd op maandag 15 mei 2023. De nieuwe circulatie moet de verkeersveiligheid en de leefkwaliteit verbeteren en de bereikbaarheid van de buurten garanderen. In april beginnen enkele voorbereidende werken.

Begin 2020 startte de Stad Gent met de opmaak van het wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde, Pleispark en Schilderswijk. De Stad verzamelde heel wat info en data tijdens verschillende participatiemomenten. Dat leidde tot een plan dat doorgaand verkeer zoveel mogelijk uit de buurten weert en zo de dagdagelijkse verplaatsingen van de bewoners veiliger maakt. Op maandag 15 mei 2023 wordt het plan ingevoerd, vanaf dan geldt de nieuwe circulatie. Na de invoering wordt het wijkmobiliteitsplan geëvalueerd.

De voorbereidende werken gaan in april in de Adolphe della Faillelaan van start. De werken zullen weinig hinder veroorzaken voor het gemotoriseerd verkeer en hebben geen invloed op de routes van het openbaar vervoer. Bovendien worden tijdens de werken de oversteken voor voetgangers en fietsers veiliger gemaakt. Ook in mei staan er nog voorbereidende werken op de planning.

De komende dagen krijgt iedereen in de wijk een bewonersbrief. Rond eind april verspreidt de Stad Gent een vouwkaart met daarop alle wijzigingen in detail. Die kaart wordt huis aan huis bedeeld. Op donderdag 4 mei organiseert de Stad ook een inloopdag in lokaal dienstencentrum De Mantel. Bewoners kunnen er met hun specifieke vragen terecht bij de stadsmedewerkers. Alle informatie is ook online te vinden op www.stad.gent/wijkmobiliteitsplan.

Laatst gespeeld op Accent

09:29
cover of GLORIA ESTEFAN with Turn The Beat Around

GLORIA ESTEFAN

Turn The Beat Around
09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.