Wilde Snu!tdag in Schellebelle

Johan Van Bever
19 april 2023 - 1:05
Wilde Snu!tdag in Schellebelle

Op zondag 7 mei organiseert Natuurpunt Scheldeland de eerste ‘Wilde Snuitdag’ op en rond de Natuurpunt-boerderij ’t Meersenhof aan de Aard in Schellebelle, in de Kalkense Meersen.

Van 13u30 tot 18u00 kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar er terecht voor allerlei coole doe-activiteiten. Bedoeling is dat ze 6 opdrachten tot een goed einde brengen, en zo stempels verzamelen op hun SNU!T-kaart. Als hun kaart vol is, dan krijgen ze die mee als aandenken, en er hangt ook nog een lekkere verrassing aan vast! Deelnemen is gratis.

“We gaan nog niet alles verklappen, maar er is alvast een blotevoetenpad en de kinderen zullen zelf ook leuke natuur-hebbedingen kunnen maken, die ze mee naar huis kunnen nemen”, belooft voorzitter Antoon Blondeel.

“Voor de (groot)ouders voorzien we doorlopend een Natuur.Café met terras, én de mogelijkheid om zelf op pad te gaan voor een korte wandeling in de Kalkense Meersen. Aan de Natuurpuntboerderij zullen ook nachtvlindervallen en aquaria opgesteld staan, waar iedereen een kijkje kan komen nemen”.

SNU!T is het nieuwe ‘buitenpretloket’ van Natuurpunt. SNU!T gooit kinderen en hun grote mensen de deur uit, naar buiten, om natuur te beleven. “Voor deze Wilde Snuitdag kunnen we ook rekenen op de Jeugdbond voor Natuur en Milieu en op de Gezinsbond. Zij staan mee in voor de organisatie en begeleiding van de kinderen. Zo zal er ook doorlopend een natuurspel gespeeld worden, waar alle kinderen aan kunnen deelnemen voor, tussen of na hun doe-opdrachtjes”.

De Natuurpunt-boerderij ’t Meersenhof (Aard 9a, Schellebelle) is gemakkelijk te bereiken met de fiets. Wie met de auto komt, parkeert best op de parking Ruiterken nabij het dorp van Schellebelle. Van daaruit is het slechts een kort stukje lopen naar de gratis veerdienst over de Schelde. De boerderij bevindt zich een honderdtal meter verderop.

Laatst gespeeld op Accent

20:02
cover of BORIS WAY with Pink Soldiers

BORIS WAY

Pink Soldiers
20:00
cover of KÄÄRIJÄ with Cha Cha Cha (YES YES Remix)

KÄÄRIJÄ

Cha Cha Cha (YES YES Remix)
19:57
cover of PERPETUAL MOTION with Keep On Dancin

PERPETUAL MOTION

Keep On Dancin' (Let's Go)
19:54
cover of ANTWERP HOUSE SQUAD with MAKEBA GOES LOVE TONIGHT (DJ Exclusive Bootleg)

ANTWERP HOUSE SQUAD

MAKEBA GOES LOVE TONIGHT (DJ Exclusive Bootleg)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.