Luister Live

Woensdag vonnis in oplichtingszaak Drongen-Wetteren

- 20 april 2020 - 12:40

Op woensdag 22 april velt de correctionele rechtbank een vonnis in een oplichtingszaak met minstens 22 slachtoffers.

In oktober 2019 startte het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek naar aanleiding van een poging tot oplichting op de parking van het tankstation langs de E40 in Drongen. De verdachte werd toen opgepakt.

Er zijn in dit dossier 22 geregistreerde slachtoffers. Er zijn ook een aantal Belgische slachtoffers die in het buitenland werden opgelicht. Deze dossiers werden evenwel niet behandeld door het parket Oost-Vlaanderen, gelet op haar territoriale bevoegdheid.

De verdachte is een 29-jarige man met de Ierse nationaliteit en ingeschreven in Groot-Brittanniƫ. Hij werd reeds gezocht voor feiten van oplichting in augustus 2017 op de snelwegparking langs de E40 in Wetteren waarbij dezelfde modus operandi alsook een valse naam werden gebruikt. De man was reeds gekend voor gelijkaardige feiten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Luxemburg.

De man zit nog steeds in voorhechtenis. Het parket Oost-Vlaanderen vervolgt de man nu voor oplichting en poging oplichting. Voor oplichting riskeert hij een gevangenisstraf van een maand tot vijf jaar en een geldboete van 26 tot 3000 euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

robbie williams

millennium
19:09

Kenny Loggins

Footloose
19:06

Camila Cabello

Don't go yet
19:03

Maxine Nightingale

Right back where we started from
18:59

Al Jarreau

Mornin'