Zorgdorpen vangt corona-patiënten op

Johan Van Bever
6 april 2020 - 15:12
Zorgdorpen vangt corona-patiënten op

In herstelverblijven De Ceder in Deinze en het Leeuwenhof in Drongen staat een team klaar om coronapatiënten die het ziekenhuis mogen verlaten, maar niet naar huis kunnen, op te vangen. Er is in totaal een 30-tal bedden ter beschikking in gescheiden afdelingen voor coronapositieve cliënten. Momenteel verblijven er al 4 cliënten die positief getest zijn.

De huidige crisis zet aan tot heel wat nieuwe samenwerkingsverbanden binnen de zorgsector. “Zorgdopren ging meteen in op de vraag om herstellende coronapatiënten op te nemen hebben wij niet geaarzeld,” vertelt Geert Stroobant, directeur Zorgdorpen. “Eerst en vooral hebben we bovenop de strenge maatregelen die we reeds in werking hadden gesteld, enkele extra procedures geactiveerd. De omvang van herstelverblijf De Ceder laat toe om de corona-gerelateerde cliënten in een afzonderlijk gebouw op te nemen. Ook in het Leeuwenhof is er een aparte COVID-19 zone afgebakend.”

De Ceder en het Leeuwenhof maken allebei deel uit van de vzw Zorgdorpen, een netwerkorganisatie voor personen met een zorgvraag die op zoek zijn naar gepaste ondersteuning, afgestemd op hun noden. Binnenkort opent een derde site in Ronse.

Laatst gespeeld op Accent

17:58
cover of STAKKA BO with Here We Go

STAKKA BO

Here We Go
17:55
cover of BELLE STARS with Sign Of The Times

BELLE STARS

Sign Of The Times
17:53
cover of BERRE with Kissing Strangers

BERRE

Kissing Strangers
17:49
cover of PAUL MCCARTNEY AND MICHAEL JACKSON with Say Say Say

PAUL MCCARTNEY AND MICHAEL JACKSON

Say Say Say
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.