Zorgdorpen vangt corona-patiënten op

6 april 2020 - 15:12 | auteur: Johan Van Bever

In herstelverblijven De Ceder in Deinze en het Leeuwenhof in Drongen staat een team klaar om coronapatiënten die het ziekenhuis mogen verlaten, maar niet naar huis kunnen, op te vangen. Er is in totaal een 30-tal bedden ter beschikking in gescheiden afdelingen voor coronapositieve cliënten. Momenteel verblijven er al 4 cliënten die positief getest zijn.

De huidige crisis zet aan tot heel wat nieuwe samenwerkingsverbanden binnen de zorgsector. “Zorgdopren ging meteen in op de vraag om herstellende coronapatiënten op te nemen hebben wij niet geaarzeld,” vertelt Geert Stroobant, directeur Zorgdorpen. “Eerst en vooral hebben we bovenop de strenge maatregelen die we reeds in werking hadden gesteld, enkele extra procedures geactiveerd. De omvang van herstelverblijf De Ceder laat toe om de corona-gerelateerde cliënten in een afzonderlijk gebouw op te nemen. Ook in het Leeuwenhof is er een aparte COVID-19 zone afgebakend.”

De Ceder en het Leeuwenhof maken allebei deel uit van de vzw Zorgdorpen, een netwerkorganisatie voor personen met een zorgvraag die op zoek zijn naar gepaste ondersteuning, afgestemd op hun noden. Binnenkort opent een derde site in Ronse.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
08:35

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
08:32

GWEN STEFANI

Cool
08:29

$HIRAK, CRISTIAN D, BILAL WAHIB, RONNIE FLEX & BOEF

Als Je Bij Me Blijft
08:26

EVELYN THOMAS

High Energy
Bekijk meer platen